Mucizevi Bitki Karabaş Otu🌿


 Herkese merhaba🤗Nasılsın.İyisindir umarım. Bu yazımızda mucizevi bitkimiz karabaş otundan bahsetmek istiyoruz.İnsan sağlığına faydalarıyla inanılmaz etkilere sahip olan karabaş otu faydalarıyla mucize yaratıyor.İçerisinde bulunan vitamin ve mineralle mutfak dağlarının olmazsa olmazıdır.Karabaş otu geleneksel tıpta yüzyıllardır kullanılan geleneksel tıpta beyin süpürgesi olarak bilinen şifalı bir bitkidir.Lavanta bitki ailesine aittir.

Fiziksel ve zihinsel sağlığa iyi gelen karabaş otu özellikle de Akdeniz ülkelerinde kendiliğinden yetişen mucizevi bir bitkidir.İlkbahar aylarında açan karabaş otunun mor ve pembe çiçekleri vardır.

Karabaş otu faydalarını öğrenmeye ne dersiniz? Haydi öğrenelim.

📌Kan dolaşımını hızlandırır.

📌Damar tıkanıklığını önler.

📌Mide bulantısına iyi gelir.

📌Cilt yaralarının iyileşmesini sağlar.

📌Sindirim sistemini düzenler ve bağırsakların aktif çalışmasını sağlar.

📌Depresyon ve anksiyete semptomlarını önler,rahatlatır.

📌Saç sağlığını korur ve saçların daha bakımlı görünmesini sağlar.

❗Birçok faydasından bahsettik ama ölçüsünü kacırdığımızda ;mide bulantısı , başdönmesi gibi kötü yan etkiler sebep olur.Uzun süreli kullanımı böbrek ve karaciğer sorunlarına neden olur.

Aman dikkat faydası çok diye haddinden fazla tüketmeyelim.

Zararının dışında faydası da bitmiyor. Malum sigara bağımlısı birçok insan var sigaradan kurtulmak isteyenler için karabaş çayı çok büyük etkisi bulunur.Haydi karabaş otu çay tarifini öğrenelim.

Öncelikle bir tatlı kaşığı kurutulmuş karabaş otunu kaynamakta olan bir su bardağı suyun içine atın.Ağzı kapalı olacak şekilde iki üç dakika boyunca kaynatın.Sonra süzüp içiniz. Afiyet olsun.

Karabaş otu farklı pekçok şekilde tüketilir.Bunlardan biri çay iken diğeri ise yağdır.Cay gibi yağında pekçok faydası bulunur.

📌Kuru saçların nemlenmesini sağlar.

📌Cilde uygulandığında çatlakların kötü görünümünü azaltır.

📌Karabaş otu yağı ile masaj yapmak kasları gevşetir.

Faydalarından bahsetmişken karabaş otu yağından bahsetmeden geçemeyeceğiz.

Kurutulmuş karabaş otunu çicekleri ve yaprakları ile küçük parçaları ile ayırın.Bu parçaları bir kavanoz içine sıkı biçimde yerleştirin.Karabaş otunun üzerine geçecek kadar zeytinyağı kavanoza boşaltın. Zeytinyağı ekledikten sonra güneş alan bir yere mayalanmak üzere yirmi beş gün kadar bekletin. Yirmi beş günlük sürenin sonunda yağı güneşten alın ve karabaş otlarını süzün. Karabaş otu yağınızı karanlık bir dolapta ağzı kapalı bir şekilde saklayın.Yağınızı ,doğru koşullarda sakladığınız takdirde bir yıl kadar güvende kullanabilirsiniz. Bir başka yazımızda görüşmek üzere Kendine iyi bak.🤗

🎁Her şehire kargomuz vardır.🚚📞iletişim (0)534-712-42-96whatsap&DM Karacaahmet Gaziantep27500

➡️İnstağram➡️ https://instagram.com/dostlar_gida_gaziantep_yoresel?utm_medium=copy_link

📌 Youtube 📌 https://instagram.com/dostlar_gida_gaziantep_yoresel?utm_medium=copy_link







Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

💯Dostlar Gıda Gaziantep💯

MENENGİÇ KAHVESİ ☕

Dostlar Gıda Gaziantep Yöresel

KAHVELERİN VAZGEÇİLMEZİ LOKUMLARIMIZ

Mısır Püskülü🌽