Meryem Ana Eli Otu🌿✍️

Herkese Merhabalar 🌿Nasılsın umarım iyisindir.😊Bugün sizlere şifalı bitkilerimizden olan Meryem Ana Eli Otundan bahsedeceğim.
Umarım keyifle okursunuz.
Meryem Ana Eli Otu son yıllarda giderek rağbet gören ve birçok hastalığın tedavisinde kullanılan bir bitkidir.Halk arasında Fatma Ana eli otu da denilmektedir.Kuru kök şeklinde olan otun doğurganlığı arttırdığına inanılıyor. Ülkemizde de internet üzerinden seksen bir ilden de ulaşabilecek olan bitki en çok Arabistan yarımadasında bulunmaktadır. 
Odunsu görünüme sahip olan bir bitki türüdür.
Bu otun birçok rivayeti olsa da en yaygın rivayeti Hz.Muhammed'in kızı Hz. Fatma tarafından dikilmiş olmasıdır.Yaprak açtığında el şeklinde olan ota bu nedenle "Fatma Ana Eli" deniliyor.
📌Faydalarından ve bilimsel araştırmalardan yola çıkacak olursak stereoid hormonlarından biri olan östrojen hormonunun seviyesini arttıran şifalı ot kadınların hamile kalma ihtimalini arttırıyor.Bitkinin faydaları sadece bunla sınırlı değildir.📌Aynı zamanda sivilce, akne ve cilt problemlerine iyi gelen yanıda vardır.
📌Cildin pürüzsüz ve nemli olmasına yardımcı oluyor.
📌Yaşlılığa bağlı olan kırışıklık giderici ve uykusuzluk, yorgunluk nedeniyle ortaya çıkan gözaltı morluklarının da geçmesini sağlıyor.
📌Sivilce ve siyah noktada on onbeş dakika bekletip ılık suyla yıkanmalıdır.Herhangi bir kaşıntı, kızarıklığa yol açmaz.Tamamen doğal bir bitki olduğu için rahatlıkla kullanabilirsiniz.
✍️Bu şifalı bitkinin en önemli etkilerinden biri de mikropları ve bakterileri yok etmesidir.
Bugünlük bu kadar umarım faydalı olup sizleri biraz da olsa bilgilendirmişimdir.  Bir dahaki yazımızda görüşmek dileğiyle.Kendine iyi bak.🤗

🎁Her şehire kargomuz vardır.,🚚📞İletişim(0)534-712-42-96 whatsap& DM Karacaahmet, Gaziantep 27500
      
➡️İnstağram➡️ 
 https://instagram.com/dostlar_gida_gaziantep_yoresel?utm_medium=copy_link

📌 Youtube 📌 https://youtube.com/channel/UCQdRrsSW1JP8QpzgJyy8AUw

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

💯Dostlar Gıda Gaziantep💯

MENENGİÇ KAHVESİ ☕

Dostlar Gıda Gaziantep Yöresel

KAHVELERİN VAZGEÇİLMEZİ LOKUMLARIMIZ

Mısır Püskülü🌽