Birçok Faydası İle bilinen Mucizevi Bitki: Adaçayı🌿☕


 Merhaba nasılsın umarım iyisindir. Bugün ki konumuz adaçayı ve faydaları, tadı ve kokusu muhteşem bir tat faydalarını da öğrendikten sonra tatmak için sabırsızlanacaksın . Bundan eminiz. Hadi o zaman şimdi hemen bitkimizi tanıyalım. 

İstanbul'a ilk kez Marmara Adası'ndan getirildiği için ada çayı olarak adlandırılan bitki, Ege Bölgesi'nde acı elma olarak da bilinir.Tıbbi ve aromatik bir bitki olan Ada çayının yaprakları ,kaynatıldığında çay olarak içilebildiği gibi buhar distilasyonu olarak tanımlanan damıtma yöntemiyle ,esansı ya da farklı bir deyişle uçucu yağı elde edilerek de kullanılır. Yaygın olarak bilinen acı elma yağı ya da farklı bir deyişle Ada çayının faydaları bir hayli fazladır. 

📌Yara iyileştirici

📌Ter kesici 

📌İdrar sökücü 

📌Yaraların üzerine haricen uygulandığında iyileştirmeyi hızlandırır.

📌Cilde parlak bir görünüm kazandırır.

📌Cilt çatlaklarının iyileştirilmesi içinde kullanılır.

📌Şeker üzerine damlatılarak tüketilmesi  ve gaz sancılarının iyileştirilmesi için karın bölgesine sürülmesi yaygın olarak görülür.

➡️Ancak ada çayı yağının birkaç damladan fazlasını yenerek tüketilmesi son derece ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.

"Ada çayı yağı faydaları nelerdir?" sorusu bu şekilde yanıtlanabilir. Çay olarak tüketilen ada çayı yaprağı da yağı gibi antiseptik özelliğe sahiptir. Mide ve sindirim problemlerine iyi geldiği ,özellikle gaz söktürücü olarak tüketildiği yaygın olarak bilinir. İshal gastrit oluşumunu engelleyebilen ada çayı , kolik tedavisinde de kullanılır.Ada çayı depresyon ve stres düzeyinin azaltılmasının yanı sıra ağız ve diş eti hastalıklarına da iyi gelir. İçeriğinde bulunan K vitamini ise kemikleri güçlendirir. Evet gördüğün gibi birçok faydası var. Bu kadar hastalıkların arttığı bi zaman da kesinlikle tüketmeliyiz. Yöresel, doğal olanları tüketmeliyiz. Hemen denemeli ve tüm çevrene önermelisin. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere. Kendine iyi bak .Esenle kal .😊✍️

🎁Her şehire kargomuz vardır.🚚📞iletişim(0)534-712-42-96whatsap&DM Karacaahmet,gaziantep27500

➡️İnstağram➡️ https://instagram.com/dostlar_gida_gaziantep_yoresel?utm_medium=copy_link

📌 Youtube 📌 https://youtube.com/channel/UCQdRrsSW1JP8QpzgJyy8AUw

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

💯Dostlar Gıda Gaziantep💯

MENENGİÇ KAHVESİ ☕

Dostlar Gıda Gaziantep Yöresel

KAHVELERİN VAZGEÇİLMEZİ LOKUMLARIMIZ

Mısır Püskülü🌽