Altın Renkli Şifacımız Kantaron Otu


 Herkese merhabalar; Nasılsınız. İyisinizdir umarım. Bu yazımızda sizlere doğanın altın renkli şifacısı olan kantaron otundan bahsetmek istiyoruz. Çoğumuzun aklına kantaron diyince Masumlar Apartmanı inci karekteri geliyor olabilir. Tabi ki bu işin espri tarafı ama bu bitkimizin birçok faydası bulunmaktadır.Bunu da  lütfen es geçmeyelim.

Kantaron otu her bölgede bulunabilen üzerinde sarı çiçekleri olan tıbbi bir bitkidir. Haydi bu bitkimizin faydalarını öğrenelim.

📌Yanıkları tedavi etmektedir.

📌Uykusuzluk durumunda rahat olmamıza yardımcı olur.

📌Baş ağrısı durumunda başımıza masaj yaparak yağı sürmeniz durumunda ağrımız hafifler.

📌Ciddi depresyon sorunları için , tablet şeklinde hazırlanan otları kullanılmaktadır.

🌿Kantaron otundan çay, yağ elde edilmektedir.

Kantaron yağı nasıl elde ettiğimizden bahsetmek istiyoruz .Öncelikle yarım litrelik bir kavanoza topladığımız veya aktardan aldığımız kantaron otunu iyice yıkayıp kurutmalıyız. Bu işlemden sonra çiçekleri doğruyoruz ve üzerini örtecek kadar zeytinyağı dolduruyoruz. Beş gün güneş gören yere koymalıyız ki mayalansın. Beşinci günün ardından kapağı kapatıp güneşte Kırk beş gün bekletmemiz gerekiyor. Kırk beş günün bitiminden sonra süzgeçten süzüp herhangi bir kapalı şişede saklıyoruz. İki ile üç yıl kullanabiliriz.

📌Kantaron yağımızın rengi koyu kırmızı olmalıdır. Böylelikle birçok faydası göreceğimiz bir yağ elde etmiş oluyoruz.

📌Kantaron yağı hepimizin korkulu rüyası olan saç dökülmesini önler.

📌Cildimizin daha parlak olmasını sağlar.

Kantaron çayın tarifini ögrenmesek olmazdı değil mi ? hemen ondan da bahsedelim.✍️Kaynayan suyun içerisine iki çay kaşığı kurutulmuş kantaron otu eklenir.On dakika bekledikten sonra çayımız demlenmiş olur. Çayımızı tat olarak daha lezzetli hale getirmek için favori ikili #Bal #limon# öneririz. 

📌➡️ Kantaron otu nedir, faydaları nelerdir öğrendik. Ama kantaron otu kullanmaya başlamadan önce bilmemiz gereken çok önemli bir konu daha var. 📌Yan etkileri bulunmaktadır.

📌Aşırı dozda kullanılmamalı. İki fincandan fazla içmemeliyiz.

Evet faydalı dedik o kadar şey anlattık ama her şeyin bir ölçüsü var bunuda unutmayalım. Bir başka şifalı bitkimizde buluşmak dileğiyle. Hoşça kalın , sağlıcakla kalın. 

🎁Her şehire kargomuz vardır.🚚📞iletişim(0)534-712-42-96whatsap&DM karacaahmet,Gaziantep27500

➡️İnstağram➡️ 

https://youtube.com/channel/UCQdRrsSW1JP8QpzgJyy8AUw 

📌 Youtube 📌 https://youtube.com/channel/UCQdRrsSW1JP8QpzgJyy8AUw










Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

💯Dostlar Gıda Gaziantep💯

MENENGİÇ KAHVESİ ☕

Dostlar Gıda Gaziantep Yöresel

KAHVELERİN VAZGEÇİLMEZİ LOKUMLARIMIZ

Mısır Püskülü🌽